DO-FIREALARM

Xiaomi Fire Alarm

Acest produs nu mai este în stoc

Produs nou

248,00 lei

În ultimele decade a sporit preocuparea societății față de siguranța casei, în special în ceea ce privește incendiile care pot produce pagube importante, materiale sau de vieți omenești.  Cu detectorul de fum Xiaomi Fire Alarm, utilizatorii pot să stea fără grija producerii unui incendiu în casă. Acest dispozitiv detectează incendiile și permite acționarea rapidă pentru a evita posibilele daune.

Cum funcționează Xiaomi Fire Alarm?

Pentru a folosi detectorul de fum de la Xiaomi și pentru a profita de toate funcțiile acestuia, utilizatorul trebuie să descarce pe telefonul mobil aplicația Mi Home și să dispună de versiunea 2 din Gateway de la Xiaomi.  Ambele dispozitive se pot conecta la smartphone, apăsând rapid, de trei ori consecutiv detectorul de incendii și indicând în aplicație care este locul din casă în care a fost amplasat senzorul și care sunt caracteristicile acestuia, adică dacă este senzor de interior sau exterior. În acest fel, este garantată buna funcționare a detectorului.

Odată stabilită conexiunea între cele trei dispozitive, utilizatorii pot folosi toate funcțiile oferite de detector și pot înregistra activitatea acestuia pe Gateway.  Vă descriem în continuare care sunt avantajele dispozitivului Xiaomi Fire Alarm.

Alertă la distanță

Acest dispozitiv este capabil să trimită un semnal de notificare pe smartphone dacă detectează prezența fumului sau focului în casă, chiar dacă utilizatorul nu se află în zonă. În urma notificării, utilizatorul poate lua măsurile necesare pentru a stinge incendiul sau dacă nu este acasă, poate alerta autoritățile sau  o persoană de încredere care locuiește în zonă.

Sensibilitate personalizată

În anumite situații, utilizatorii trebuie să amplaseze alarma de detectare a incendiilor în locuri în care de obicei este fum,  precum în apropierea unui șemineu sau bucătării. Fire Alarm de la Xiaomi le permite utilizatorilor să aleagă nivelul de sensibilitate a senzorului, astfel încât să nu se declanșeze alarma decât dacă detectează fum de la un incendiu real. Opțiunile sunt următoare:

 • Fără zonă cu fum
 • Mică cantitate de fum
 • Cantitate de fum mai mare decât cea obișnuită.

Utilizatorii pot alege ultima opțiune în cazul în care amplasează alarma lângă un șemineu ori în apropierea focurilor deschise din bucătărie sau locuri similare.

Probă

Uneori utilizatorii amplasează alarma prea departe față de gateway-ul de la Xiaomi, iar semnalul nu ajunge la telefonul mobil. De aceea, fabricantul a integrat funcția de probă, care permite verificarea modului de funcționare a detectorului. În acest scop, utilizatorul trebuie doar să activeze opțiunea prin intermediul aplicației Mi Home și va fi trimis un semnal de  probă pe telefon, însoțit de mesajul: "Ați auzit dispozitivul?" Dacă răspunsul este afirmativ, înseamnă că dispozitivul funcționează perfect, iar dacă răspunsul este negativ trebuie doar să reamplasați fie alarma, fie gateway-ul și să refaceți proba până când semnalul  ajunge la smartphone.

Modul tandem

Acest mod se focalizează pe conexiunea dintre detectorul de fum și Gateway-ul de la Xiaomi și este gândit pentru ca funcțiile alarmei să fie îndeplinite precis și eficient chiar dacă utilizatorul se află la kilometri distanță de casă.

Modul simulare

Funcționează în mod similar cu sistemul de probă, iar utilizatorii pot să verifice dacă senzorul funcționează  corect și este capabil să detecteze fumul, doar prin apăsarea unui buton timp de trei secunde. În urma acestei acțiuni dispozitivul emite un sunet de alarmă, iar utilizatorul va știi cum trebuie să sune alarma într-o situație de pericol real.

Indicatori luminoși

Pentru ca utilizatorii să poată verifica în orice moment  starea bateriei dispozitivului și modul de funcționare al acestuia, Xiaomi Fire Alarm integrează următorul cod de lumini:

 • Dacă modul de funcționare este normal, dispozitivul va emite un bip însoțit de un indicator luminos, mai întâi roșu, apoi galben.
 • Dacă nivelul bateriei este scăzut, se afișează o lumină galbenă, care va pâlpâi constant, însoțit de un bip.
 • În caz de eroare sau defect: va pâlpâi o lumină de trei ori, însoțită de trei bip-uri.
 • În caz de foc: o lumină roșie va pâlpâi de trei ori, însoțită de trei bip-uri.

Design și alte informații

La prima vedere se poate observa designul specific firmei Xiaomi; acest dispozitiv de siguranță are un aspect simplu și sofisticat, cu elemente elegante și atractive care nu strică aspectul casei.  Dimensiunile dispozitivului sunt: 9 centimetri în diametru și 3,6 centimetri în înălțime, fiind ușor de instalat și amplasat pe orice tip de suprafețe.

În plus, este însoțit de un suport care permite amplasarea pe tavan sau perete, include șuruburile necesare pentru fixare și o perniță cu lipici ultra rezistent, care aderă la orice suprafață. Nu în ultimul rând,  mai sunt incluse un transformator care permite încărcarea la tensiune între 110 și 230 de volți și un manual de instrucțiuni.

Notă:

Este compatibil doar cu Gateway 2 și Xiaomi Aqara HUB.

Baterii CR123A nu inclusa in cutie.

Recenzii

Nota 
Victoria 2019-08-01
Recomand

Good product

  Scrie-ti parerea!

  Scrie o recenzie

  Xiaomi Fire Alarm

  Xiaomi Fire Alarm

  30 alte produse in aceeasi categorie: